Nästa stad, nästa äventyr!

När jag senast skrev var jag i Barcelona. Många har en bild av Barcelona som en nästan oändlig strand med mycket aktivitet och härligt soligt väder och det stämmer men det finns mycket annat också. Om man tar sig utanför Barcelona finns också väldigt mycket att upptäcka.
Jag ska inte stanna i Barcelona för i Januari åkte jag vidare till Portugal. Ännu ett solsäkert underbart ställe, Yes! Jag tänkte att jag skulle lära mig surfa nämligen.
undefined
Jag kan meddela att för en medelålders man som mig så är det inte helt enkelt. Man lär sig inte lika snabbt som i de unga dagarna och kroppen hänger inte riktigt med tyvärr men jag har kommit en bit på vägen. Mer om det senare.
Corona! Denna världsomspännande pandemi har även gjort mig strandsatt. Precis när jag hade fått fart på surfingbrädan kom smittan till oss också. För tillfället befinner jag mig i Peniche. Ett surfmecka på atlantkusten. Perfekt för en solgalen man som mig! Men ack så otur att jag måste stanna inomhus.
Till skillnad från Sverige så har vi strikt karantän, alltså total karantän. Vi får i princip inte lämna vår bostad. För en globetrotter som mig är detta såklart öken. Jag hade från början inte tänkt att vara kvar så länge i Peniche men nu har jag varit fast i 4 månader. Jag hoppas restriktionerna lättar snart så jag åtminstone kan komma ut och träffa lite folk.
Jag har haft Corona för ca. två månader sedan med lindriga symptom som tur var. Detta gjorde att jag kunde träffa en kompis här nere som jag förmodligen fick smittan av i första hand. Vi vet inte men det kan vara så. Detta är för er information den enda personen jag träffar just nu så jag umgås ”inom familjen” så att säga.
Han hjälpte mig att måla min lägenhet här nere också. Jag hyr en liten tvåa nära stranden som hade en väldigt konstig röd, lila kulör. Jag fick nästan ont i huvudet av den så jag bestämde mig för att måla om den och frågade hyresvärden om det gick bra, vilket det var.
Som tur var har min nya kompis en målarfirma hemma i Göteborg. Han hjälpte mig med allting så jag tänkte att varför kan jag inte dela med mig lite av de otroliga tips jag fick.

Hur du enkelt målar om din lägenhet

Först ska jag förklara att rummet var på ca. 30m2. Det är mitt vardagsrum som sitter ihop med köket.
Han sa att när du väl är igång är det lika bra att måla taket också då det går på bara någon timme och du får bättre linjer mot väggarna sedan.
Så vi började med att täcka längs med väggarna med täckpapper och maskeringstejp. Sedan började vi måla taket med en vanlig vit kulör med lite glans i. Det var som han sa det tog bara någon timme så var första strykningen färdig.
Medans det torkade tog vi en härlig lunch på balkongen med lite vin.
3 timmar efter vi påbörjade första strykningen började vi måla lager två. Mer än så kunde vi inte göra första dagen då takfärgen måste torka innan vi målar väggarna.
Kulören jag valde för väggarna behövdes förstås fastslås med hyresvärden. Jag valde en sandfärgad kulör som passade den i övrigt vita inredningen i rummet.
Vi hade var täckpappen från första dagen längs väggarna och maskeringstejpen längs med golvlisten. Sedan började vi tejpa taket så vi fick en fin linje längst upp.
Sista steget var sedan att bara rolla på den nya färgen, två lager. Vi gjorde detta under ca. 6 timmar när vi båda hjälptes åt. Supersmidigt!
Här kommer en steg för steg lista hur du också kan måla om ditt vardagsrum på ett enkelt sätt.

  1. Täck in rummet innan målning
  2. Måla tak först och spackla eventuella hål i väggarna
  3. Måla eventuella lister vid dörrar eller golv
  4. Måla väggarna
  5. Klart!


Alltid bra att ha fina vänner som också kan hjälpa dig med sådana här saker. Jag är otroligt nöjd med kulöre och behöver inte skämmas när jag tar hit kompisar längre. Dock inte så mycket av den varan på grund av Corona men vi får alla hoppas att det blir bättre snart och att inte för många drabbas.
Just nu finns inga planerade äventyr framöver men jag har en del resmål jag vill till men innan smittan blir bättre sitter ja tyvärr still i båten.
More to come! Stay safe! Keep your distance!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s